Büyükşehir Huzur Çınarı 350 Bini Aşkın Vatandaşa Ulaştı

2009 yılında faaliyetlerine başlayan ve aile kurumunumerkezine alan hizmetlerinde, eşler arası iletişim, aile içi iletişimeksikliği, aile müdahalesi, kuşak çatışmaları, çocuk problemleri ergenlikproblemleri, kişisel problemler, psikiyatrik rahatsızlıklar, özgüven eksikliği,öfke kontrolü, sınav kaygısı ve meslek seçimi gibi konularda gizlilik esasınadayalı olarak psikolojik destek veren Huzur Çınarı Aile Danışmanlık veRehberlik Merkezi, 10 uzman, aile danışmanı ve psikolojik danışman ile tümKAYMEK tesislerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETİ

Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezitarafından vatandaşlara verilen psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmetiniücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Vatandaşlardan hiçbir ücret talepedilmeksizin verilen psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmeti sayesindeihtiyaç duyan herkes merkezden yararlanabiliyor.

REHBERLİK FAALİYETLERİ İLE ÖĞRENCİLERE HİZMET

Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’ndebireysel ve çift danışmanlığı, öğrenci rehberliği, grup rehberlikleri, apartmantoplantıları, seminerler, canlı yayınlar, aile akademisi, anne akademisi,hamilelik okulu, okul seminerleri, bağımlılıkla mücadele eğitimleri, şiddetlemücadele eğitimleri, üniversite tercih günleri ve kurumsal eğitimlerin yanısıra Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilere de rehberlik hizmetisunuluyor. Söz konusu faaliyetler kapsamında öğrencilerin psikolojikgelişimleri, akademik süreçleri, sınav kaygısı, motivasyon, çalışma planları,zaman yönetimi, değerler eğitimi, hedef belirleme ve meslek seçimleri lise veüniversite tercihleri gibi alanlarda rehberlik çalışmaları gerçekleştiriliyor.

KURUMSAL EĞİTİM VE SEMİNER DE VERİLİYOR

Görevli psikolojik danışmanlar tarafından bağımlılıklamücadele faaliyetleri kapsamında 3 aylık süreçte 307 kursiyere verilen eğitimlerile şiddetin altyapısını oluşturan etmenlerden sigara, alkol, uyuşturucu madde,teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak eğitimlerin de verildiğiHuzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nde ayrıca İl Müftülüğü’ndegörevli vaiz ve vaizelere yönelik olarak da bağımlılıkla mücadele eğitimlerigerçekleştirilirken, çeşitli kurumlara eğitim ve seminerler veriliyor. Bukapsamda Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü,Eğitici eğitimi kapsamında Kayseri İl Müftülüğü gibi kurumlara eğitim, MEB’ebağlı okullar Kur’an Kursları, anaokulu ve kreşler ile kurs merkezlerine deseminer verildi.

AİLE AKADEMİSİ’NDE AİLEYİ HEDEF ALAN BÜTÜN KONULAR ELE ALINIYOR

Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’ndeaileye ilişkin pek çok konuda eğitim içerikli etkinlikler düzenleniyor. Buanlamda ‘aile içi iletişim, ailede mahremiyet, sosyal medyanın aile üzerindekietkisi, akraba ilişkileri ve bütçe planlaması’ gibi başlıklar ile aileyi hedefalan bütün konular, görsel içerikler ve etkinlikler ile keyifli halegetirilerek sunumları yapılıyor.

PANDEMİDE UZAKTAN YAPILAN PROGRAMLARA 100 BİN İZLENME

2020 yılında başlayan pandemi süreci ile faaliyet alanlarınıdijital platformlara taşıyan Huzur Çınarı, gerek sosyal medyadan gerekse canlıTV programlarıyla farkındalık eğitimlerine kesintisiz bir şekilde devam etti.

Alanında uzman konukların ağırlandığı programlarda verilen eğitimler ileyaklaşık 100 bin izlenmeye ulaşılırken, Huzur Çınarı Aile Danışmanlık veRehberlik Merkezi aracılığı ile bugüne kadar ulaşılan birey sayısı 351 bin 969oldu.

yorum Yap