Başkan Büyükkılıç’ın Ankara’da Baş Döndüren Trafiği

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile bir araya geldi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye BelediyelerBirliği’nde görüşen Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AdilKaraismailoğlu’na da telefonla ulaşarak, Kayseri’nin yatırımlarını konuştu.Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları GenelMüdürlüğü (AYGM) Genel Müdürü Yalçın Eyigün ve Türkiye Cumhuriyeti DevletDemiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş ile görüşerek, Kayseri’dekiçalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Büyükkılıç, başkentte AK PartiGenel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi de ziyaret etti.

Ankara’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB)Encümen Toplantısı ile Meclis Toplantısı’nda encümen üyesi sıfatıyla Kayseri’yitemsil eden Başkan Büyükkılıç, daha sonra bazı temaslarda bulundu.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Kayseri’de yapılacak projelerle ile ilgili sık sık Ankara’yagiderek görüşmeler yapan Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda Gençlik ve Spor BakanıMehmet Kasapoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, 20.00’de biraraya geldiği Bakan Kasapoğlu ile akşam geç saatlere kadar spor alanındayapılacak çalışmaları değerlendirdi.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu iletelefonda görüşen Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AltyapıYatırımları Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile de bir araya geldi. Büyükkılıç, Eyigün ile şehirde devam eden raylı sistem çalışmaları ile ilgilibilgi paylaşımı yaptı.

Başkan Büyükkılıç ayrıca Ankara’daki temasları çerçevesindeTCDD Genel Müdürü Metin Akbaş’ı ziyaret ederek, Kayseri’de yapılacak olançalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdarve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte AK Parti Genel BaşkanYardımcısı Mehmet Özhaseki’yi de ziyaret etti. Ziyarette Kayseri’de yapılan veyapılacak olan hizmetler istişare edilirken, Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ninAnkara’daki sesi olan Özhaseki’ye her daim desteklerinden dolayı teşekkür etti.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN İLE GÖRÜŞTÜ

Kente birbirinden önemli proje ve hizmetler kazandıranBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi ilgilendirenproje ve hizmetlerle ilgili sık sık başkent Ankara’da temaslarda bulunmayadevam edeceklerini belirterek, “İlk olarak Türkiye Belediyeler Birliği’mizinencümen üyesi olarak çok değerli Fatma Şahin başkanımızın başkanlığında encümentoplantımızı yaptık. Sonrasında meclis toplantımıza katıldık. Orada ÇalışmaBakanımız ve Cumhurbaşkanlığımızın yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu. Dahasonraki süreçte de Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüzü, Ulaştırma Bakanlığı’mızınAltyapı Genel Müdürümüzü ziyaret etmek suretiyle Kayseri’mizde yapılanyatırımlarla ilgili hem bilgilendirme hem de yeni döneme ait yapılacakprojelerle ilgili çalışmaları değerlendirdik. Sonrasında çok değerli GenelBaşkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki bakanımıza uğradık, şehrimiz ile ilgiliprojeler konusunda hem desteklerini istedik hem de yaptığımız çalışmalarımızile istişare toplantılarımızı yaptık” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile yüz yüzeUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile ise telefonlagörüştüklerini anlatan Büyükkılıç, “Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştük.Şehrimizin spor alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili hem mali destekistedik hem de bilgilendirme toplantısı yaptık. Aynı zamanda Özhasekibakanımızın bulunduğu ortamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile telefonlagörüşme yaptık. Kendileri Azerbaycan’dalardı. Allah razı olsun bize her zamanbakanımızın sıcak ilgisi ve desteğiyle kendisinden hem destek istedik hem deAzerbaycan’daki havaalanı çalışmasından dolayı tebrik ettik” ifadelerinikullandı.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri adına Ankara’da bereketli bir günyaşadıklarını vurgulayarak, “Amacımız bu şehrimizi daha yaşanılabilir, dahabeklentilere cevap verebilir, ulaşım alanındaki rahatlatıcı çalışmalarımız ilehem konforumuzu artırtmak hem de gayretlerimizi göstermektir. Bu çalışmalarakatkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımızın talimatlandırmasıyla emeği geçen MilliSavunma Bakanı’mıza, Ulaştırma Bakanı’mıza, Kayseri’mizin daha önceki bakanlarıve milletvekillerine, özelde de Mehmet Özhaseki bakanımıza teşekkür ediyor,inşallah birliğin beraberliğin bereket olduğunu paylaşmak istiyorum” şeklindekonuştu.

Ankara’ya Encümen ve Meclis toplantısı için giden ama yediayrı toplantı ve görüşme yapan Büyükkılıç, “Bu şehri güzellikleriyle anmak,paylaşmak hem şehrimize hem ülkemize çok şey kazandırır. Allah’a şükür çok iyibir noktadayız. Koşturmaya, çalışmaya devam diyoruz. Bize koşturun diyeKayserili hemşerilerimiz sahip çıkıyor, biz de koşturuyoruz. Cenabı Allah bugüzellikleri, bu birliğimizi elimizden almasın, bizi seçen ve sevenhemşerilerimize layık kılsın” dedi.

yorum Yap