Genç Dostu Büyükşehir’den Bir İlk Daha: Değer Gençlik

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından geçtiğimizgünlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘Genç Dostu Belediye’ödülü alan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, KAYMEKaracılığı ile gençlere yönelik önemli bir projeyi daha faaliyete geçirerekgençlerin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

GENÇLERE HEMEN HER ALANDA KATKI SAĞLANACAK

Büyükşehir Belediyesi, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde ‘DeğerGençlik’ ismiyle yeni bir eğitim modelini hayata geçirerek gençlerin sosyal,sanatsal, kültürel ve kişisel gelişimlerini öncelemek suretiyle akademikgelişimlerine de dolaylı katkı sağlamayı amaçlıyor.

ÖZEL TASARLANMIŞ 7 AYRI ATÖLYEDE 25 FARKLI ALANDA EĞİTİM

Özel olarak tasarlanmış 7 ayrı atölyede 25 farklı alandagerçekleştirilen eğitimlerle, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleşeceğiDeğer Gençlik Merkezi gençlerin dünyalarını zenginleştirecek.

KAYMEK söz konusu Değer Gençlik uygulaması ile ‘El Emeği veGöz Nuru Atölyesi, Teknofen Atölyesi, Çevrim İçi Atölyesi, Kişisel Gelişim 1-2Atölyeleri, Oyu Atölyesi ve Seçmeli Atölye’ gibi kategorilerde Kur’an-ı Kerimile Adab-ı Muaşeret alanlarında eğitim alan gençlerin manevi dünyalarınızenginleştirecek, gençler erdemli bireyler olarak bireysel ve toplumsalsorumluluklarını yerine getirebilecek. Diksiyon eğitimi de alan gençlertopluluk önünde etkili konuşabilecek, özgüven sahibi olacak, ilgi veyeteneklerine göre Osmanlıca, tiyatro, halk oyunları ve müzik gibi alanlardaeğitim alan gençlerin kişisel gelişimleri desteklenecek, youtuber, internet vesosyal medyanın doğru kullanımı, ekipmanlar ve içerik oluşturma alanlarındaeğitim alan gençler günümüz dünyasının en önemli iletişim araçlarından olansosyal medyayı doğru ve etkili kullanabilecek, akıl oyunları, dijital oyunlarve geleneksel oyunlar ile gençler oyuna ayırdıkları zamanı daha etkili,verimli, kontrollü ve faydalı geçirebilecek, ahşap ve cam boyama, Filografi,tasarım ve geri dönüşüm, Ebru, Kaligrafi, Hüsn-i Hat, basit dikiş teknikleri vebez bebek alanlarında eğitim alan gençlerin estetik duygusu oluşacak, elbecerileri ve yetenekleri gelişecek, robotik kodlama, eğlenceli fen deneyleri,dijital tasarım alanlarında eğitim alan gençler bilimsel gelişmeleri yakındantakip edebilecek, teknoloji alanında çağın gereklerini yerine getirebilecek veyarınlara emin adımlarla ilerleyebilecek ve gençlere çay ve ikramlar sunularakHacivat ve Karagöz, Orta Oyunu veya Meddah ile tarihi menkıbevi hikâyeleranlatılarak gençlerin kıssalardan hisse alması sağlanacak.

YILDA 320 SAAT ÜCRETSİZ EĞİTİM

14-17 yaş arası (9, 10 ve 11. sınıf) gençlerin haftada2 gün, yılda toplam 320 saat ücretsiz olarak eğitim alacağı ve 13 Kasım 2021’deeğitimlere başlayacak olan Değer Gençlik için başvurular başladı. İlgilenenvatandaşlar, Değer Gençlik Merkezi’nden ücretsiz olarak eğitim almak içinwww.kaymekonline.com adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Değer Gençlik uygulamasına,şehrin her bölgesinde eğitim alan tüm öğrenciler başvuru yapabilecek.

yorum Yap