KASKİ’den Su Sayaçları İçin “Don” Uyarısı

KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak kışaylarında hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile birlikte su sayaçları vetesisatlarda oluşabilecek donma riskini engellemek için abonelere bazı önemliuyarılarda bulunuldu.

DONAN SAYAÇLARA ATEŞVE SICAK SU İLE MÜDAHALE ETMEYİN

Açıkta bulunan su sayaçlarının koruyucu materyaller ilekaplanması gerektiği belirtilen açıklamada, donan su sayaçları ile borularakesinlikle ateş veya sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Her hangi bir mağduriyetle karşılaşmamak için su sayaçlarıile tesisat borularının soğuktan mutlaka korunması gerektiği belirtilenaçıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Su tesisatları, iklim değişikliklerine karşı korunması ençok önem arz eden donanımlardır. Bunların en büyük düşmanı soğuk havalardayaşanan don olayıdır. Bu nedenle havaların soğuduğu bu günlerde; açıkta olan susayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlıolmadığından suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaktadır. Kışın su sayacı veborularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerekir. Sayacınetrafı izocam, talaş veya benzeri materyaller ile koruma altına alınarak, olasıbir problemin önüne geçilmelidir. Donma halinde ise sayaca, sıcak su dökülmesiveya ateş tutularak açılmaya çalışılması, su elemanlarının patlamasına ve maddihasarın daha da artmasına sebebiyet vermektedir. Olası sayaç donmaları ilekarşı karşıya kalınması durumunda abonelerimizin, sayaca herhangi birmüdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte 185 Çağrı Merkezi’ni veya0352 432 0 432 no’lu telefon numarasından KASKİ Genel Müdürlüğü’nü aramalarıgerekmektedir.”

yorum Yap