Büyükkılıç “Kayseri’nin İncisi Erciyes’i Sezona Hazırlıyoruz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Türkiye’nin ve dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birisi olan ErciyesKayak Merkezi’nde suni karlama çalışmalarını başlattıklarını ve Erciyes’isezona hazırladıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin sembolü olan dağcılık ve kışsporları alanında 102 kilometrelik 34 kayak pisti, 19’uncusu yapılan mekaniktesisleri ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olan Erciyes KayakMerkezi’ndeki pistlerde suni karlama çalışmasını, her yıl olduğu gibi bu yıl dabaşlattıklarını vurgulayarak, “Coğrafi konum olarak Anadolu’nun bağrında, tamortasında olan Kayseri’mizin adeta incisi olan Erciyes’i sezona hazırlıyoruz,hava sıcaklıklarına uygun şekilde suni karlama çalışmalarımızı başlattık” dedi.

İç Anadolu Bölgesi’nin birinci, Türkiye’nin beşinci büyükdağı unvanına sahip olan Erciyes’in, hem kış turizmi, hem dağ tırmanışı, hem deyayla turizmi bakımından yılın 12 ayında ziyaretçi akınına uğrayacağınıbelirten Büyükkılıç, “Her sezon otellerimizdeki doluluk oranı yüzde yüzübuluyor, sezon içerisinde kayak alanlarımızı günlük on binlerce insandolduruyor. Bu yıl da aynı şekilde otellerimizde doluluk oranı en üst seviyedeolmasını tahmin ettiğimiz Erciyes, yabancı misafirlerimizin gözdesi olacak”diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, başta Rusya, Polonya, Ukrayna, Çekya veBelarus olmak üzere yurt dışından charter seferleriyle kayak merkezine gelecekturist potansiyelinin artarak devam edeceğini, Erciyes Kayak Merkezi’ndeheyecanla sezonun başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

yorum Yap