Kayseri ile Misurata Arasında Kardeşlik Bağı Güçleniyor

Büyükkılıç, sanayi, ticaret ve kültürelalanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi vegeliştirilmesi kapsamında çalışmaların hız kazanacağını söyledi.Geçtiğimiz 23 Eylül’de Başkan Büyükkılıç’ın bizzat katıldığıLibya’nın liman kenti Misurata’ya yapılan ziyarette resmi olarak “kardeş şehir”imzaları atılan Misurata Belediyesi ile kardeşlik bağları güçleniyor.

Başkan Büyükkılıç, Türkiye ile Libya ilişkileriningeliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzereilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında kardeş şehir olunanMisurata Belediye Başkanı Mahmoud Sgutri ile video konferans yoluyla görüştü.

Yakın zamanda Misurata heyetini Kayseri’de ağırlayacaklarınıbelirten Büyükkılıç, “Kayseri’nin sanayi ve ticaret başta olmak üzere var olanpotansiyelini Libya ile tanıştırmak ve çalışmaları güçlendirmek arzusundayız”dedi.

Başkan Büyükkılıç, iki kardeş şehir arasında sanayi, ticaretve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarakgüçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarda kararlı olduklarınıvurguladı.

Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeye Genel SekreterYardımcısı Serdar Öztürk ile Kültür ve Sosyal İşler Daire BaşkanıSalih Özgöncü de katıldı.

yorum Yap