Büyükkılıç, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinde Son Durumu Açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,vizyon projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci uygulamaetabında 42 bin metrekarelik alanda 83 adet binada 560 bağımsız bölümünyıkımının tamamlandığını söyledi. Büyükkılıç, 3’üncü etap değerlemeçalışmalarının tamamlandığını, projelendirme çalışmalarının da sürdüğünü ifadeetti.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları ile ilgiliaçıklamalarda Başkan Büyükkılıç, şehrin merkezindeki Sahabiye Kentsel DönüşümProjesi çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade ederek, 3’üncü etapta da ilerlemekaydettiklerini dile getirdi.

“BU KONUDA, KAYSERİ’DE YAPILAN EN BÜYÜK İHALE VE YIKIM ÇALIŞMASI”

Başkan Büyükkılıç, deprem yönetmeliğine uygunluğu olmayan1950’li, 60’lı ve 70’li yıllarda yapılmış, ekonomik ömrünü tamamlamış olanyapıların temizlendiğini belirterek, “Toplam 86 binada 569 bağımsız bölümünyıkımı, tek seferde belediyemizce ihale edilmiş olup, ilimizde bu konudayapılan en büyük ihale ve yıkım çalışmasıdır. Yıkım çalışmaları güvenlik önlemlerialtında tamamlanmıştır” dedi.

3’ÜNCÜ UYGULAMA ETABI YAKLAŞIK 4,8 HEKTAR BÜYÜKLÜĞÜNDE

Büyükkılıç, 3’üncü uygulama etabında ise uzlaşmaya esasgayrimenkul değerleme çalışmalarının tamamlandığı ve projelendirmeçalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 3’üncü uygulama etabınyaklaşık 4,8 hektar büyüklüğünde bir alan olup, kuzeyinde Oğuz Caddesi,batısında Yıldırım Caddesi, güneyinde Prof. Fevzi Fevzioğlu Caddesi doğusundaise Açık Sokak ile çevrelenmiştir. 48 bin metrekarelik 3’üncü uygulama etabında76 adet binada, 535 adet konut, 80 adet işyeri olmak üzere toplam 615 adetbağımsız bölüm bulunmaktadır. Bu yapıların yaklaşık inşaat alanı 58 binmetrekaredir. 3’üncü uygulama etabı içerisinde bulunan bağımsız bölümlerinuzlaşmaya esas çalışmaları devam etmektedir.”

yorum Yap