Başkan Büyükkılıç, Felahiye’de 17 Projenin Açılışını Yaptı, Muhtarları Dinledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Felahiye Merkez Camii, Kur’an Kursu, Müftülük, 2 adet lojman binası başta olmaküzere Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen 17 ayrı proje veçalışmanın açılışını yaptı. Başkan Büyükkılıç, ilçe sakinlerinin meraklabeklediği Göğdere Yolu’nda yer tesliminin yapıldığını, doğalgazın da en yakınzamanda ilçeye kazandırılacağını ifade etti.

Felahiye Merkez Camii önünde gerçekleşen programa BaşkanBüyükkılıç’ın yanı sıra önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından AKParti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Felahiye Kaymakamı Mesut Bolat, birdönem Felahiye’de kaymakamlık yapan Adıyaman Besni Kaymakamı Nazlı Demir,Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, AK Parti Kayseri İl Yönetimi, MHPKayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri eski İl Müftüsü Prof. Dr. ŞahinGüven ve ilçe sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayanprogramda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Başkan Büyükkılıç, açılış programında yaptığı konuşmada,“Her şeyden önce böyle anlamlı ve önemli bir eserin hayata geçmesine vesileolan tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizlere bu hizmeti yapmafırsatı verdikleri için halkımıza teşekkür ediyoruz. Seçiyorlar, güveniyorlar.Halkımız, ‘Bunlar dürüst insanlar, güvenilir insanlar, emanete hıyanet etmez,haramı helali bilir, vatan, bayrak, ezan sevgisiyle, millet sevdasıyla ve inançduygusuyla bizim gibi inanan, yaşayan insanlar’ diye bizlere sahip çıkıyorlar.Bize de yakışan yapacağımız işleri söylemek ve söylediklerimizi de mutlakhayata geçirmektir. Ekibimizle, mesai arkadaşlarımızla, altyapıkuruluşlarımızla el ele gönül gönüle bu güzel insanların istedikleri ne varsayapma yönünde gayret gösteriyoruz. Cenab-ı Allah mahcup etmesin, iyi birnoktadayız, yeter mi yetmez. Daha fazlasını Allah’ın izniyle yapacağımızı ifadeetmek istiyorum.”

FELAHİYE’YE GÖĞDERE YOLU VE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Felahiye ilçe sakinlerinin merakla beklediği Göğdere Yoluprojesi ve doğalgaz konusu hakkında konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kamuoyununbeklediği iki önemli konu var. Sizlerin emeklerine teşekkür ederken, enönemlisi Göğdere yolunun ihalesi yapıldı, itiraz vardı, reddedildi, ilgilifirma davet edildi, protokol imzalandı. Az önce bölge müdürlüğünden bilgiyialdık, yer teslimi yapıldı, çalışmalar hızla devam edecek. Allah’ın izniyleFelahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Akkışla, Pınarbaşı ve Sarız olmak üzere 6 ilçemizde her sene 2 ilçe olmak üzere 2022-2023 ve 2024’te doğalgazla buluşmuş olacak”şeklinde konuştu.

Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından AKParti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise hayırlı ve güzel bir işin açılışınıyaptıklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, FelahiyeBelediye Başkanı Vural Coşkun ve hayırseverler başta olmak üzere kamu ve özelsektörün girişimleri ile el ele Felahiye ilçesine bu anlamlı projelerinkazandırıldığını ifade etti.

“17 PROJEMİZİ HİZMETE SUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ise BüyükşehirBelediyesi ve Felahiye Belediyesi ile hayırseverler işbirliğinde yapımıtamamlanan 17 projenin açılışının yapıldığını belirterek, “Hayırsevervatandaşlarımızın öncülüğünde inşaatına başlanıp, Kayseri BüyükşehirBelediyemiz ve Felahiye Belediyemizin katkılarıyla tamamlanan, Felahiye MerkezCamii, Müftülük Hizmet Binası, Kur’an Kursu ile 2 adet lojmanın yanındaFelahiye Belediyemiz olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımızın sonsuzdestekleriyle 17 projemizi hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Vural Coşkun tarafından Başkan Büyükkılıç’a bu zamanakadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.Konuşmaların ardından dualar eşliğinde, protokol tarafındankurdele kesimi yapılarak projelerin açılışı yapıldı.

FELAHİYE’YE HANGİ YATIRIMLAR KAZANDIRILDI?

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ve Felahiye Belediyesiile hayırseverlerin katkısı ile Felahiye Merkez Camii, Kuran Kursu, Müftülük ve2 Adet Lojman Yapımı, Büyüktoraman meydan düzenlemesi, Büyüktoraman kapalısulama sistemi, iki adet mini halı saha yapımı, ORAN Kalkınma Ajansı,Büyükşehir Belediyesi, Felahiye Belediyesi’nin katkılarıyla Yöresel ÜrünlerKadın Kalkınma Kooperatifi İmalathanesi ve Kafe İşletmesi, sılaj paketlemetesisi, Müniş Faik Kesici Anadolu Meslek Lisesi Kaynak Atölyesi, BüyüktoramanBelediye Aile Çay Bahçesi, Felahiye Meydan Düzenlemesi, Atatürk Büstü SaatKulesi Yapımı, Felahiye Kayapınar Meydan Düzenlemesi, ihtiyaç sahibi iki aileyeev yapımı, ilçe genelinde 70 bin metrekarelik kilitli parke çalışması,Büyüktoraman Mahallesi’ne gasilhane ve morg yapımı, Büyüktoraman-Tuhlaşah 4.500metre yolun sıcak asfalt, 6 kilometre Silahtar-Tuğlaşah Yolu sathi kaplamaasfalt yapımı, Türkiye Belediyeler Birliği’nden 1 adet kamyon alımı,Büyüktoraman, Kayapınar Belediye binaları Kale Cami Lojmanı tadilat ve tamiriile son olarak şehitlerimize ait olan 3 adet mezarlığın düzenlemesi yapıldı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, FELAHİYE’DE MUHTARLARLA BULUŞTU

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçeziyaretleri kapsamında muhtarların taleplerini dinlemeye devam ediyor. BaşkanBüyükkılıç, bu kapsamda Felahiye’de muhtarlarla istişare toplantısı yaptı.

Büyükkılıç, 2021 yılında yapılan hizmetleri değerlendirmek,2022 yılında yapılacak yatırımları görüşmek üzere Felahiye ilçesinde 16 mahallemuhtarı ile bir araya gelen ve muhtarların taleplerini, önerilerini dinledi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ VE HUZURUMUZU BOZMASIN”

Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantıdaBaşkan Büyükkılıç, muhtarlara seslenerek şöyle konuştu:

“Sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda yaptığımız hizmetlerisizlerle buluşturma gayreti gösterirken, önümüzdeki sene yine aynı şekildeçalışmalarımızı yapacağımızı paylaşıyorum. Amacımız yapılanları şöyle birkenara koyup, yapılacakları konuşmaktır. İnşallah 2022’de tanıtımı yapılacakolan ve 2023’te bitirilecek olan doğalgaz çalışmasının da şimdiden hayırlıuğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca Göğdere yolumuzun da ihale sürecitamamlandı, ihaleyi alan firma ile sözleşme yapıldı, yakında yer teslimiyapılacak, onun da çalışmaları tamamlanacak. Önümüzdeki hafta içerisinde SayınUlaştırma Bakanımız Kayseri’ye teşrif ediyor. Yine sıkıntımız olursa kendisineiletiriz. Yapılacak çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allahbirliğimizi, beraberliğimizi ve huzurumuzu bozmasın.”

“O İLÇENİN DERDİ İLE DERTLENİYORSUNUZ”

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun da BaşkanBüyükkılıç’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Her ilçeye gittiğinizde oilçenin derdi ile dertleniyorsunuz. Kendinize bu gayreti yüklemişsiniz, bizsizlerden çok memnunuz, sizin desteğinizi hep yanımızda hissettik, teşekkürediyoruz” dedi.

yorum Yap