Doktor Başkan, Pandemi Ödüllerinde Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türkiye’nin en yetkintıbbi patoloji uzmanlarından Prof. Dr. Feriha Öz anısına düzenlenen  “Prof. Dr. Feriha Öz 2021 PandemiÖdülleri” Kırıkkale’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Kırıkkale Gücü Spor Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen 14.Prof. Dr. Feriha Öz Pandemi Ödülleri Töreni’ne Kayseri Büyükşehir BelediyeBaşkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı temsilen Genel Sekreter Yardımcısı SerdarÖztürk katıldı.

Çeşitli kategorilerde 14’üncü kez gerçekleştirilen ve bu yılkoronavirüs sebebiyle 87 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü patolog Prof.Dr. Feriha Öz anısına düzenlenen ödül töreninde, pandemi sürecinde gösterdiğiüstün gayret ve örnek uygulamalar dolayısıyla Yılın Büyükşehir Belediye Başkanıödülüne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç layıkgörüldü.

Başkan Büyükkılıç adına ödülü Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk,Kırıkkale Gücü Spor Kulübü Başkanı Güven Gündüz’ün elinden aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, törende yaptığıkonuşmada, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ınselamlarını getirdiğini ifade ederek, “Gerçekten anlamlı bir tören. Bütünsağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz, hayatını kaybedenlere de Allah’tanrahmet diliyoruz. Bu ödülü de Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri halkıadına almış oluyorum. Kayseri halkının da sizlere selamlarını iletmekistiyorum” diye konuştu.

Ödül kapsamında Yılın Pandemi Araştırma Ödülü’ne de yerlikoronavirüs aşısı TURKOVAC’ı geliştiren Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ)bünyesindeki ‘Aşı Araştırma Merkezi’ ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendelilayık görüldü. 14. Prof. Dr. Feriha Öz Pandemi Ödülleri’nde İl BelediyeBaşkanı kategorisinde Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediyebaşkanı kategorisinde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yılın Rektörükategorisinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöllayık görülürken, törende toplam 13 ayrı kategoride ödüller dağıtıldı.

BÜYÜKŞEHİR, PANDEMİDE ÖRNEK OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Doktor Başkan MemduhBüyükkılıç liderliğinde pandemi sürecini Türkiye’de görüldüğü ilk gündenitibaren dikkatle takip etti, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bilimkurulu üyelerinin tedbir, tavsiye ve genelgelerini eksiksiz olarak uygulamayakoydu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hem toplu ulaşımı kullanan vatandaşlarınhem de çalışanların sağlığını düşünerek, Türkiye’de ilklere imza atan ve örnekgösterilen uygulamaları hayata geçirdi. Fedakârca görev yapan sağlıkçalışanlarının her zaman yanında olan ve desteklerini esirgemeyen BaşkanBüyükkılıç, tüm esnafların da yanında yer aldı. Uzaktan eğitim ve öğretime önemveren Büyükkılıç, bu süreçte ayrıca milyonlarca maske ve dezenfektan üretimi veücretsiz dağıtımına öncülük etti.

yorum Yap