Kaski’den Talas İlçesine 14 Milyon 806 Bin TL’lik Yatırım

Orta ve uzun vadede kentimizin gelişimine katkı sağlamakiçin önemli stratejiler geliştiren KASKİ) Genel Müdürlüğü, sürekli artan şehirnüfusunun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarla da sağlıklı altyapınınoluşumunda büyük projelere imza atıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına son süratdevam edilen Talas 2. Etap Raylı sistem çalışmaları kapsamında KASKİ tarafındanda Talas ilçesinde mevcut altyapı daha da güçlü hale getiriliyor.

KASKİ ekipleri, Hulusi Akar Bulvarı ile Mevlana Mahallesi’niiçerisine alan bölgede 14 milyon 806 bin 628 TL maliyet ile toplam uzunluğu24350 metre olan içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu hattı imalatı ve yenilemeçalışması yapıyor.

Dev proje tamamlandığında Talas Mevlana Mahallesi daha dakaliteli ve kesintisiz altyapıya kavuşmuş olacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,Kayseri’de alt ve üstyapı kavramına giren tüm konularda titizlikle çalışmayürüttüklerini belirterek, “Altyapı yatırımları yer altında olması nedeniyleçok fazla bilinmez. Ancak bu yatırımlar gelişmiş kentlerin olmazsaolmazlarındandır.” dedi.

Vatandaşların sıkıntı yaşamadan gerekli hizmetleri almalarıiçin uğraş verdiklerinin altını çizen Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

“Hali hazırda hayata geçirilecek olan yeni projeler ile kesintisizve sorunsuz işleyen altyapıyı daha da güçlendirmek için yoğun çaba sarfediyoruz. Sağlam altyapı sağlam gelecek anlayışıyla, merkez ve ilçelerimizingeleceğini inşa ediyoruz. Örnek alınan yatırımlar gerçekleştiriyoruz.Kentimizin gelişimi için son sürat devam eden Talas 2. Etap Raylı sistemçalışmalarımız kapsamında KASKİ’miz de bölgede altyapı için gerekli projelerigerçekleştiriliyorlar. İnşallah en kısa süre içerisinde çalışmalarımızıtamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sağlıklı üstyapıların,sorunlarından arındırılmış altyapı ağı üzerine kurulacağı gerçeğindenhareketle, yatırımlarımız hız kesmeden sürecek.”

İş kapsamında bölgeye 6950 metre içme suyu hattıimalatı için Ø100, Ø150, Ø200 düktil, Ø32 HDPE borular; 6950 metre kanalizasyonhattı imalatı için ise Ø150, Ø200, Ø300, Ø400, Ø500, Ø600, Ø800 yeni nesilkoruge borular kullanılıyor. 10450 metre yağmur suyu hattı imalatında da Ø160PVC, Ø400, Ø500, Ø600, Ø800 koruge, Ø1200 beton borulardan yararlanılacak.Ayrıca projede 260 adet yağmur suyu ızgarası yer alacak.

yorum Yap