Büyükşehir KAYMEK’ten Anne Babalar İçin İlk Yardım Kursu

Şehrin ve gönüllerin doktoru Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç idaresindeki Büyükşehir Belediyesi, sağlık hizmeti veyatırımlarının yanı sıra vatandaşları sağlık konusunda bilgilendirirken,çeşitli eğitimler de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi,KAYMEK aracılığı ile bebekleri ve çocukları zararlı etkenlere karşı korumak,acil durumlarda hayat kurtaran ilk müdahaleyi yapabilmek amacıyla KAYMEK KöşkSosyal Yaşam Merkezi’nde kurs planlaması yaptı.

SOSYAL FARKINDALIK OLUŞTURACAK PROJEDE TOPLAM 18 SAAT EĞİTİM

‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ sloganına uygun bir anlayışlahizmetine yeni kurs branşları ile devam eden Büyükşehir KAYMEK, sosyalfarkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği ilk yardım eğitim kursları ile heryaş grubundan vatandaşın yanında olduğunu gösteriyor. Büyükşehir KAYMEK’in ilkyardım konusunda salı, perşembe ve cumartesi günleri saat 13.30-16.00 arasındaeğitim verecek. Haftanın 3 günü olacak eğitim, toplam 18 saat sürecek.

İLK YARDIM KONUSUNDA KAPSAMLI KURS

0-1 yaş grubunda olan bebeklerin karşılaşabilecekleri acildurumlarda doğru müdahaleleri yapmak ve soğukkanlılıkla pratik etme ile 1-8 yaşgrubundaki çocuklara yönelik temel ilk yardım bilgilerinin anlatıldığı kursta,‘temel yaşam desteği, boğulmalar, kanamalar, yanık-donma, zehirlenmeler, hayvanısırıkları, göz-kulak-buruna yabancı cisim kaçması, ateşli bebeğe yaklaşım,alerjik reaksiyonlar’ gibi konulara yer verilecek.

yorum Yap