Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Hızlı Tren Müjdesini Büyükşehir’de Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, MilliSavunma Bakanı Hulusi Akar ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhasekiile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.Makamda gerçekleşen görüşmenin ardından Meclis Salonu’nda açıklamalarda bulunanBakan Karaismailoğlu, başta hızlı tren olmak üzere Kayseri’ye ulaşım velojistik konusunda müjdeler vererek, “Yerköy-Kayseri hızlı tren hattını ihaleişlemlerine başladık, bu ay içerisinde de bitireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir diziaçılış ve temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Ulaştırma ve AltyapıBakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti GenelBaşkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile beraberindekiheyeti Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde karşıladı.

Çiçeklerle karşılanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, YerelYönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyetin, BüyükşehirBelediyesi ziyareti Başkanlık makamında gerçekleşti.

Başkan Büyükkılı’ın, yapılan ve yapılacak olan proje veyatırımlarla ilgili verdiği bilgilerin ardından gerçekleşen basın açıklamasınabakanların yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti KayseriMilletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu,MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak ve ilçe belediye başkanları ile üstdüzey yetkililer de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılışkonuşmasında 17 Aralık 2016’da 5 yıl önce Kayseri’de hain terör saldırısındaşehit olan 15 askeri rahmetle anarken, gazi olan 54 askere de bir kez dahageçmiş olsun dileklerini sundu.

BÜYÜKKILIÇ’TAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında, “Kayseri’miz için, inşallahşehrimiz için çok önemli açıklamaların söz konusu olduğuna inanarak, bizleriseven, güvenen ve bizlerin hizmet etmesine vesile olan Kayserilihemşerilerimize saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Burada bizler, Ankara’dadeğerli bakanlarımız, milletvekillerimiz bu çalışmalarımıza destekleriniesirgemezken, her zaman bizim yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza buradansaygılarımı ve minnetlerimi iletiyorum” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler BaşkanıMehmet Özhaseki de, “Doğru yolda devam ediyoruz, inançla, azimle hizmet etmeyedevam edeceğiz. Allah utandırmasın. Bugün çok mutlu, keyifli günümüz. Sayınbakanımızın açıklayacağı konular ile mutluluğumuz biraz daha katlanacaktır.Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise kente yapılan yatırımlarve kentin gelişmesi, büyümesi, üretmesi için başta Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçen sene atılantemellerin bitmekte olduğunu, yeni çalışmaların başladığını görmekten duyduğumemnuniyeti dile getirerek, kısa sürelerde projelerin ilerlediğini ifade etti.Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projeleri adım adım takip ettiğini,adeta gün ve gün takip edip, rapor aldığını, bilgi aldığını, herhangi birtıkanıklık olduğu zaman tıkanıklığın giderilmesi için her türlü yetkiyikullandığını bilmenizi istiyorum. Bu aşamada Sayın Cumhurbaşkanımızaşükranlarımı sunuyorum. Eserlerin Kayseri’mize ve ülkemize hayırlı uğurluolmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN KAYSERİ’YE MÜJDELİ HABERLER

Daha sonra Kayseri için müjdeli haberleri vermek üzerekürsüye davet edilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri’deolmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Karaismailoğlu,Anadolu’nun gözbebeği Kayseri’de yoğun bir programları olduğunu belirterek,“Kayseri havalimanı yeni terminal binasında incelemelerde bulunduk. KayseriAnafartalar-Şehir Hastanesi YHT Gar Tramvay Hattı ilk ray kaynak töreninigerçekleştirdik. Sizlerle Kayseri-Yerköy hızlı tren projemizin bilgilerinipaylaşmak için huzurlarınızdayım. Kayseri devam eden önemli projelerimizisizlerle paylaşacağım” dedi.

Kayseri’ye hızlı tren projesinin ihale işlemlerininbaşladığını ve bu ay içerisinde bitirileceğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu,“Yerköy-Kayseri hızlı tren demiryolu projemizin uzunluğu 142 kilometre. Saatte250 kilometrelik tasarım hızına uygun yeni çift hat şeklinde yapacağız. Hatüzerinde toplam uzunluğu 12 bin 900 metre olan 9 adet tünel yer alacak. En uzuntünelimiz 3 bin 280 metre olacak. Hızlı tren demiryolu hattımızda toplamuzunluğu 2 bin 395 metreyi bulan 18 köprü, 20 üst geçit ve 116 altgeçit yeralacak. Hat boyunca 21 adet de viyadük yapacağız. Hazırlıklarını yoğun şekildesürdürdüğümüz hızlı tren projemizin ihale işlemlerine başladık, bu ayiçerisinde inşallah bitireceğiz” diye konuştu.

HIZLI TREN 4 YILDA TAMAMLANACAK

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Yerköy-Kayseri hızlı trenprojesinin 4 yılda tamamlamayı da hedeflediklerini belirterek, “Hayırlı uğurluolsun. Yerköy-Kayseri arasındaki 170 kilometre olan uzunluk 142 kilometreyedüşecek. Ulaşım süresi ise 3,5 saatten 1 saatin altına inecek. Projemiztamamlandığında Yerköy Kayseri arasında 2 saat 30 dakika olan karayoluulaşımına ciddi bir alternatif sağlamış olacağız. Hattın devreye girmesiylemevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara-Kayseri ulaşımsüresi de 2 saate inecek. Bu hat ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy,Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköy ve Kayseri istasyonlarımız arasında1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkânımız olacak” şeklindekonuştu.

BOĞAZKÖPRÜ LOJİSTİK MERKEZİ MÜJDESİ

Kayseri’deki Boğazköprü mevkiinde 620 bin metrekare alanüzerine 1.8 milyon ton taşıma kapasiteli Lojistik Merkezini de kuracaklarımüjdesini veren Karaismailoğlu, “Boğazköprü Lojistik Merkezi faaliyetegeçtiğinde Kayseri uluslararası taşımacılık koridorundaki payını yükseltecekönemli bir yük aktarma merkezi halini de gelecektir. Değerli basın mensuplarıdemir yollarına çağ atlattık dediğimizde bize inanmayanlara da sesleniyoruz.2003 yılından itibaren demiryolları için adeta seferber olduk. Eskimiş,yenilenmiş bir çivi bile çakılmamış hatlarımızı hızlıca ayağa kaldırdık.Yatırım nedir bilmeyen TCDD’yi 19 yılda kendi milli trenini üretecek durumagetirdik. Yerli ve milli sinyalizasyon projesini uygulamaya geçirdik.Demiryollarında ilk defa tasarımları yerli olan demiryolu araçları veekipmanları üretmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar ihmal edilen demiryollarının modernizasyonu ileyüksek hızlı trenleri tüm Türkiye ile buluşturduklarını ifade eden BakanKaraismailoğlu, “Kıymetli arkadaşlar, proje nedir bilmeyenlere inat doğu-batıve kuzey-güney hattımızla demiryolu ulaşımını ekonomiye katkı sağlar halegetiriyoruz. Çünkü bizim gayemiz her bir ulaşım modumuzla üreten Türkiye’yedestek olmak. Bu gaye için var gücümüzle çalışıyor, kaynaklarımızı en verimlişekilde de kullanıyoruz” dedi.

Karaismailoğlu, ülke genelinde 1213 kilometresi hızlı trenolmak üzere toplam 2 bin 149 kilometre yeni demiryolu hattı döşediklerininaltını çizerek, şöyle konuştu:

“Bu şekilde demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreyeçıkardık. Lojistik merkezlerimiz üzerinden demiryollarımızı kara ve havayolarımızla entegre hale getiriyoruz. Demiryolu yatırımlarımız kapsamında kentiçi raylı sistemlerimizde ayrı bir öneme sahip. Kent içi raylı sistemyatırımlarımızdan bir tanesini de Kayseri’de gerçekleştiriyoruz. Geçen yılAnafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent tramvay hattı çalışmalarımızabaşlamıştık. Buraya gelmeden önce de gerçekleştirdiğimiz tören ile mevcuttramvay sistemine bağlantı noktası olan Anafartalar istasyonumuzda ray kaynağıişlemlerini başlatarak önemli bir kilometre taşını da geride bıraktık. 7kilometre uzunluğunda 11 istasyondan oluşan projemiz, Kayseri’nin kent içiraylı toplu taşıma altyapısının gücüne güç katacak. Kayserili vatandaşlarımızbu yeni hat ile kesintisiz şekilde Kayseri Şehir Hastanesi’ne, şehirlerarasıotobüs terminaline, Mobilyakent’e rahatlıkla ulaşabilecek. Nuh Naci YazganÜniversitesine giden öğrencilerimiz ve akademisyenler içinde önemli bir ulaşımimkânı da sağlamış olacağız. Kayseri’nin 35 kilometre olan raylı sistemuzunluğunu 42 kilometreye, 55 olan istasyon sayısını da böylece 66’yaçıkarıyoruz. Yine proje kapsamında temin edeceğimiz 5 yeni tramvay aracıylabirlikte 69 olan raylı sistem aracı sayısını da 74 e yükseltiyoruz. Birkaç ayiçerisinde inşaat işlerini tamamlayıp elektronik mekanik işlere hız vereceğiz.Sözleşmeye göre gelecek yıl Ekim ayında bitmesi gereken hattımızı da en geç yazsonunda yani okullar açılmadan da hizmete açmayı planlıyoruz.”

Kayseri’de önemli başka yatırımlardan da bahsedenKaraismailoğlu, Kocasinan ilçesinde tarihi Tekgöz ile Höbektaş köprüleri ileYahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı tarihi köprüsünün de restorasyon çalışmasınıtamamladıklarını ve köprüleri yeniden hizmete aldıklarını anlattı.

“KAYSERİ’NİN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISI İÇİN 8 MİLYAR LİRANINÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK”

Bakan Karaismailoğlu, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’dede dev projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyleyerek, şöyle konuştu: “TümTürkiye’de olduğu gibi Kayseri’deki projelere de devam edeceğiz. Son 19 yıldaKayseri’nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 8 milyar liranın üzerinde yatırımyaptık. Kayseri’nin 2003 yılında sadece 83 kilometre bölünmüş yolu vardı. 19yılda 651 kilometreye çıkardık. Sadece 1 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı yoluvardı 467 kilometreye yükselttik. Kayserili vatandaşlarımızı yollarda güven vekonforla tanıştırdık. Tabi ki yeterli değil. Attıracağız projelerimiz devamediyor. 56.2 kilometre olan Kayseri-Sivas yolunu ve 124.3 kilometre olanKayseri-Niğde yolunu bölünmüş yol haline getirdik. Kayseri’yi Niğde’ye,Nevşehir’e, Sivas’a, Adana’ya, Yozgat’a bölünmüş yollar ile bağladık. Şehir içitrafiğine nefes aldıran, Garipçe ve Mimarsinan Köprülü kavşaklarını hizmeteaçtık.”

Karaismailoğlu, Bünyan köprüsü kavşağını ve bağlantıyollarını tamamlayarak hizmete verdiklerini, 2020 yılı içerisinde dePınarbaşı-Kahramanmaraş devlet yolu kesişiminde yer alan 1.9 kilometreuzunluğundaki Pınarbaşı-Sarız köprülü kavşağı ve iki adet köprünün de yapımınıtamamladıklarını, böylece Pınarbaşı şehir geçişindeki trafik yoğunluğununyüksek olduğu bu bölgede seyahat güvenliğini arttırıp, trafik akışının dasürekliliğini sağladıklarını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca Kayseri-Sivas ayrımı Bünyanyolu, Develi batı çevreyolu, Develi kuzey çevre yolu, Develi-Yahyalı yolu,Felahiye-Özvatan-Kermelik yolu, Boğazlıyan-Felahiye yolu, Kayseri-Pınarbaşıyolu gibi toplam proje tutarı 2 milyarın üzerinde olan 16 adet önemli karayoluprojesinde de çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Bakan Karaismailoğlu toplantıda, “Bizler bundan sonraKayseri’ye çok gelip gideceğiz. Sizlerle çok güzel günlerde buluşmaya her zamandevam edeceğiz. En yakın zamanda tekrar görüşmek üzere hepinize saygılarsunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

yorum Yap