İŞKUR’dan ev hanımlarına özel paketleme işi! Başvuru işlemleri…

İŞKUR ve özel işletmeler arasındaki anlaşma ev hanımlarının para kazanmasına olanak sağlıyor. İŞKUR ev hanımlarına iş projesinin başvuru şartları nelerdir? Paketleme işinden aylık ne kadar kazanılır? 

Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınların evde çalışarak yapabilecekleri işlerin sayısı artmaya devam ediyor. Son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz ev hanımlarının da çalışma ihtiyacı duymasına neden oldu. İŞKUR ev hanımlarını ekonomiye dahil etmek için yeni projeler üretiyor. Evden yapılabilecek paketleme işi ise en çok rağbet gören alan konumunda bulunuyor. İŞKUR paketleme işleri için aracı kurum görevini üstlenmektedir. İşveren ve işçinin birbirlerine ulaşmasını sağlayan sistem, ev hanımlarının aylık düzenli gelir kazanmasını sağlamaktadır. İşveren açısından ise evden çalışma sistemi işçi maliyetlerinin yarı yarıya düşmesine olanak tanımaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde trafik, yemek vb. gibi masrafların ödenmemesi işverenler açısından cazip bulunuyor. Bu nedenle eve iş verilmesi sistemi çok sayıda firma tarafından kullanılıyor.

Paketleme işi ile aylık ne kadar kazanç sağlanır?
İşverenler tarafından adet başına ödeme yapılmaktadır. Nikah şekeri paketleme, sabun ve mum yapımı, kulak çubuğu, tek toka paketleme, mektup ve davetiye hazırlığı gibi farklı alanlarda işler evden yapılmaktadır. İşverenin belirlediği adet başına ücret karşılığında günlük kazanç elde edilir. İŞKUR evde paketleme işi ne kadar kazandırıyor sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişmektedir. Yoğun bir tempoda çalışılması halinde aylık 6 bin ila 9 bin TL arasında gelir elde edebilirsiniz. Bazı özel işletmeler özellikle ev hanımlarına iş vermeyi tercih etmektedir. Önemli olan işveren ile iletişim kurarak iş anlaşması yapmaktır. Bu noktada devreye İŞKUR giriyor. İş arayan kişiler https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=22893 adresi üzerinden iş ilanlarını takip edebilir. Ayrıca, yaşadığınız şehirdeki İŞKUR Merkezine giderek kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İŞKUR sistemine internet kanalı üzerinden de üye olma hakkınız bulunuyor. Sisteme kayıt olan her vatandaş için danışman ataması yapılmaktadır. Genel yetenekler ve eğitim durumuna göre danışman tarafından iş başvuruları yönlendirilmektedir. 

yorum Yap