100 milyon TL dolandıran çete yakalandı

9 farklı paravan şirket kurmak ve karşılıksız çek vermek suretiyle 100 milyon TL tutarında dolandırıcılık yapan çete yakalandı. 9 kişilik çetenin mensupları 5 farklı ilde düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dolandırıcılık yapan 9 kişilik çete tespit edildi. İhbar üzerine harekete geçen Mali Şube Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon 8 ay boyunca sürdü. B.A., G.K., T.A., İ.T., A.İ.S. N.A. ve M.A. adlı şahısların dolandırıcılık üssü olarak Kayseri’yi seçtiği belirlendi. 5 farklı ilde düzenlenen operasyon sonucu İçete mensubu 9 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Çetenin Kayseri ayağında yer alan kişilerin stanbul’da ikamet eden M.S.D. ve R.D. adlı şahıslarla iletişim halinde olduğu tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından çetenin diğer üyeleri yakalandı. 

Paravan şirketler üzerinden 100 milyon TL dolandırıldı

Dolandırıcıların akrabaları ve tanıdıkları adına paravan şirketler kurduğu tespit edildi. 9 ayrı paravan şirket arasında yüksek miktarlarda para transferi yapılarak findex puanları yükseltildi. Bankalardan aldıkları çekler kullanarak piyasadan toplam 100 milyon TL toplamayı başaran dolandırıcı çete, karşılıksız çeklerin şikayet edilmesi üzerine yakayı ele verdi. Çete mensupları, dolandırılan vatandaşların Emniyet Güçlerine şikayette bulunması üzerine farklı illerdeki adli makamlara yanıltıcı bilgiler verdi. Bu sayede çeklerin karşılıksız olduğu yönünde operasyon başlatılması engellenmeye çalışıldı. Karşılıksız çekler için şikayetçi olan vatandaşları tehdit ettikleri öğrenildi. 

Kayseri merkezli 5 farklı ilde dolandırıcılık

Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin titizlikle yürüttüğü operasyon kapsamında çete mensuplarının Kayseri dışında İzmir, Samsun, İstanbul ve Mersin’de de dolandırıcılık faaliyetleri yürüttüğü tespit edildi. Çete üyelerinin dolandırdıkları para ile taşınmaz mülk ve araç satın alarak yakın akrabalarının üzerine kayıt ettirdikleri belirlendi. Eş zamanlı olarak yürütülen operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilen çete mensupları sağlık kontrolü esnasında görüntü almak isteyen basın mensuplarına da hareket etti. Polis olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. 

yorum Yap