Muhtarlar: “Bu yolu hayal bile edemezdik”

Kayseri’nin kuzeyinde Erkilet Bulvarı’nın devamında ilketabı geçtiğimiz günlerde hizmete açılan yeni Hıdırellez Yolu’nu kullananmahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ateşekkür ziyaretinde bulundu. Muhtarlar, “Bu yolu hayal bile edemezdik. Hayallerimizgerçek oldu” diyerek, Başkan Büyükkılıç’a plaket takdim etti.

HIDIRELLEZ YOLU’NDA NELER YAPILDI?

Taşhan, Emmiler, Çevril, Kemer, Vatan, Erkilet, ErtuğrulGazi, General Emir, Ebiç, Mahzemin, Yemliha, Hırka, Kuşçu, Dadağı ve Boyacıgibi birçok mahalleye hizmet verecek olan ve geçtiğimiz günlerde KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç tarafından hizmete açılanHıdırellez Yolu’ndaki tehlikeli virajlar tamamen yok edilip, vadiler toprakladolduruldu. Bu kapsamda 150 bin metreküp yarma yapıldı, 130 bin metreküp isedolgu gerçekleştirildi. 900 metre uzunluğunda istinat duvarları ile yol yapımçalışmalarında yol altyapısını korumak için ve olası bir taşkına karşın kuruderelere 2×2 ebatlarında ve toplam uzunluğu 180 metre olan 4 adet kutu menfezyapıldı. Ayrıca yolun fiziki yapısını korumak ve sürüş konforunu artırmak içinyol üzerindeki suların toplanması için 2 bin metre su hendeği yapıldı. Öteyandan proje kapsamında can ve mal güvenliğini sağlamak için 3 bin metre otokorkuluk yapıldı. İlk etabı hizmete açılan yol tamamlandığında toplam 10 milyonTL’ye mal olacak yol da 10 bin ton asfalt kullanılacak.

MUHTARLAR SOLUĞU BÜYÜKŞEHİR’DE ALDI

Hıdırellez Yolu’nun açılmasıyla daha konforlu, güvenli vehızlı ulaşıma sahip olan mahalle muhtarları soluğu Büyükşehir BelediyeBaşkanlığı’nda aldı. Taşhan Mahalle Muhtarı Yüksel Deniz, Emmiler MahalleMuhtarı Bekir Karaca, Çevril Mahalle Muhtarı Hamza Göltaş, Kemer MahalleMuhtarı Mustafa Öktem, Vatan Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, Erkilet MahalleMuhtarı Ahmet Ceylan, General Emir Mahalle Muhtarı Mustafa Çağlar ile ErtuğrulGazi Mahalle Muhtarı Mehmet Öz ve azaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ettiler.

“BU YAPTIĞINIZ YOL HAYALLERİMİZİN ÜSTÜNDE BİR YOL”

Muhtarlar, Başkan Büyükkılıç’a ‘Bu yolu hayal bileedemezdik. Bu yaptığınız yol hayallerimizin üstünde bir yoldur. Biz bu şekildedüşünmemiştik. Allah sizlerden razı olsun. Bu yol Ankara’dan gelen trafiğin deçok güçlenmesi, köylere de rağbet oluşması nedeniyle ciddi bir trafiğimiz varartık” diyerek, teşekkürlerini ilettiler.

“OTOBAN GİBİ YOL ORTAYA ÇIKTI”

Yapılan çalışma ile Hıdırellez’de otoban gibi bir yolunortaya çıktığını ifade eden Başkanı Büyükkılıç da ziyarette yaptığı konuşmadaşunları söyledi: “Aramızda bulunan çok değerli muhtarlarımıza teşekkürediyorum. Buraya teşrif eden muhtarlarımızdan ayrı Ebiç, Yemliha, Mahzemin,Dadağı, Kuşçu, Hırka, Boyacı gibi mahallelerimize de ulaşacak olan ana artereteşekkür bağlamında teşrif etmiş oldular. Biz kendilerine bu hizmeti yapmafırsatını zamanında bizlere verdikleri için teşekkür ediyor ve dualarınıbekliyoruz. İnşallah kendilerine layık oluruz. Elbette insanlar hizmetinkalitesini gördükçe daha fazlasını isteme hakkını kendisinde görüyor ve bunu dahak ediyorlar. Biz de imkânlarımız nispetinde, memnuniyetle, elimizden gelenhiçbir şeyi esirgemeyeceğimizi buradan paylaşmak istiyorum. HakikatenHıdırellez’in hemen yanı başında otoban gibi yol ortaya çıktı. Dostlarımız,‘Hayaldi, gerçek oldu, biz bu yolu hayal edemezdik’ diyorlar. Daha iyisine,daha güzeline layıksınız, Cenab-ı Allah kazasız, belasız o yolumuzunkullanılmasını nasip eylesin. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Ziyaretin sonunda muhtarlar tarafından BaşkanBüyükkılıç’a teşekkür plaketi takdim edildi.

yorum Yap