En Anlamlı Yarışmanın Ödül Töreni ile KAYMEK Karma Sergisi Açılışı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen“Asım’ın Nesli,  Akif’in Şiirlerine SesVeriyor” adlı Şiir Okuma yarışması ödül törenine Başkan Dr. MemduhBüyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, önceki dönem Enerji veTabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili, Sağlık,Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İsmail Tamer, AK Parti Kayserimilletvekili Hülya Nergis, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu veöğrenciler ile veliler katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, “Pandemi sürecinde isteristemez etkinliklerimizi kurallara uyma boyutunda hayata geçirmek içinbirimlerimiz çalışmalar yapıyorlar. Bunlardan birisi de KAYMEK UZEM (uzaktaneğitim) anlayışı içerisinde hem eğitimler verip, hem de bu tür etkinliklerlegençlerimizin bir bakıma kapasite çıkarma bağlamında onları ödüllendirme,yüreklendirme anlamında yaptığı çalışmalar söz konusudur. Türkiye Büyük MilletMeclisi’nde ilan ettiği günlere İstiklal Marşı yılı olarak anılacağı için kurumve kuruluşlarla zamanla bu tür etkinliklerle gençlere yer etmesi amacıylaçalışmalar yapıyoruz” dedi.

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA BİR MARŞ YAZDIRMASIN”

Konuşmasında ‘Cenab-ı Allah bu millete bir daha bir marşyazdırmasın’ diyen Büyükkılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Akif’inyetiştirdiği nesiller şuuru olacak. Öyle nesiller yetiştirmek için de KayseriBüyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyeler olarak bizler dayanışmaiçerisinde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün burada derece alan yavrularımızıtebrik ediyorum. Elbette her biri birbirinden güzel, her biri dereceye layıkbelki birinci olacak kapasiteye sahip ama ister istemez bir sıralama yapılıyor.Amacımız onları ödüllendirmek ve yüreklendirmek. İnşallah bu tür etkinliklerdeve değişik zamanlarda bir araya geleceğimizi de belirtmek istiyorum. TürkiyeMillet Meclisi’nin kıymetli başkanının bu yıl İstiklal Marşı yılı etmesürecinde iki tane meclisimizi temsil eden şehrimizin bakanı ve milletvekilininaramızda olması bizim içinde önemli ve anlamlı. Onların da zaten inşallah duyguve düşüncelerini alacağız. Ben özet olarak şöyle noktalayayım:

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim îman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

Medeniyyet dediğin tek dişi kalmış canavar?”

AK Parti Kayseri milletvekili Hülya Nergis de törendeyaptığı konuşmada, tarihi şahsiyetlere, tarihi değerlere belediyenin sahipçıkmasının, gençlerin de bu konuya duyarlı olmasının çok hayati ve önemliolduğunu vurguladı. Nergis, konuşmasında, “Aslında bizim medeniyet köklerimizçok derinlerde. Sadece bize değil bütün dünyaya, bütün İslâm âlemine, insanlığaihata edecek kadar güçlü şahsiyetler var tarihimizde. Onlara layık olduklarıdeğeri vermek, onları idrak etmek, onları gelecek nesiller tanıtmak ve yaşatmakda bizim boynumuzun borcu” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan önceki dönem Enerji ve Tabii KaynaklarBakanı Taner Yıldız ise İstiklâl Marşımızın yazılışının 100. yıldönümündeAsım’ın Nesli Mehmet Akif Ersoy’un anıldığını belirterek konuşmasında şunlarısöyledi:

“İstiklâlimizin, istikbalimizin, milletimizin azim vekararlılığının sembolü bir İstiklâl Marşı’ndan bahsediyoruz. KurtuluşSavaşımızın adeta manifestosu olan ve vatan topaklarının her karışının işgalekarşı mücadelesinin verildiği bir dönemde yazılan İstiklâl Marşımız, ortasesimiz, ortak paydamız ve ortak vicdanımız ve en kıymetli ortak değerlerimizdendir.Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un en veciz bir şekilde ortaya konulanhasletlerimiz, milli ve manevi değerlerimiz, ideallerimiz, bugün ülkemizeyönelen her türlü tehditte kendini gösteren milli mutabakatın temelunsurlarıdır. Aziz milletimiz için bağımsızlık beyannamesi olan İstiklâlMarşımız, ülkemizin beka mücadelesine sahip çıkmamız gereken ruhu, birlik veberaberliğimizden gelen gücümüzü bugün taşıyan kurucu bir metindir.Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Mehmet Akif Ersoy, baştaİstiklâl Marşımız olmak üzere bütün eserleriyle, fikirleriyle her zamansaygıyla yâd edilecektir. İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yıldönümündeMehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarınıaynı şekilde minnetle anıyoruz. Bütün bu duygu ve düşüncelerle böyle birorganizasyonu gerçekleştiren değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ekibineve KAYMEK’e teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarıları tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.”

Kültürel ve sanatsal etkinliklerden faydalanabilmeleri vegençlerin bu alandaki eksikliklerinin de giderilmesi için 27 Aralık Mehmet AkifErsoy’un vefatının yıldönümü vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerikapsamında düzenlenen yarışmaya 781’i ortaokul 234’ü lise kategorisinde olmaküzere toplam 1015 başvuru yapıldı.

Yarışmada millî şairimiz Mehmet Akif’in 52farklı şiirinde en çok seslendirilen şiirler, Zulmü Alkışlayamam (277),İstiklal Marşı (96), Birlik (87) ve Cenk (84) oldu.Edebiyat öğretmenleri, iletişim eğitmenleri, şair- yazar,şiir yorumcusu ve yöneticilerden oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucuortaokul kategorisinde birinci Gökalp Müftüoğlu, ikinci Bedriye Malkoç, üçüncüHasan Bilal Fındıkçı olurken, Efe Batın Alagöz, Feyyaz Eymen Atlı ile ÖzgeŞeref ise mansiyon ödülü kazandı.Lise kategorisinde ise birinci Ahmet Talha Polat, ikinciSevimnaz Karataş, üçüncü Muhammet Düzgün olurken, Abdallah Seyfedin Abdulgefur,Fatma Nur Höbek ile Yusuf Hamza Özmeşe ise mansiyon ödülü kazandı. Dereceye giren ve ödül hakkı kazanan gençlere, törenekatılan protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Törenin sonunda ödülkazanan öğrencilerin seslendirdikleri şiirler davetliler tarafından çokbeğenildi.

KAYMEK KARMA SANAT SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Törenin ardından, geleneksel el sanatlarını kullanan KAYMEKkursiyerlerin ve eğitmenlerin üretmiş olduğu 27 farklı branşta 70 eserdenoluşan KAYMEK karma sanat sergisinin açılışı yapılarak, protokol tarafındanilgiyle izlendi.

yorum Yap