Büyükşehir Ekipleri 218 Mahalle Yolunu Ulaşıma Açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesikarla mücadele ekipleri, etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle 13ilçede kapanan 218 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Merkezde de ekipler, anaarterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küremeçalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal HizmetlerDaire Başkanlığı ekipleri, yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle kapanan Akkışlailçesinde 7, Bünyan’da 34, Develi’de 40, Felahiye’de 6, İncesu’da 4,Kocasinan’da 12, Özvatan’da 7, Pınarbaşı’da 40, Sarıoğlan’da 10, Sarız’da 10,Talas’ta 8, Yahyalı’da 20 ve Tomarza’da 20 olmak üzere toplam 218 mahalle yoluulaşıma açtı.

Ayrıca ulaşıma kapanan Develi’de5 ve Pınarbaşı’da 70, Sarız’da 30 ve Tomarza’da 20 mahalle yolunda kar ve yoğuntipinin devam etmesi nedeniyle yol açma ve temizleme çalışmaları sürüyor.

Öte yandan bu yıl kar mücadelesiyapılan 21 bin 264 kilometrelik yol ağında bin 329 mahalle yolu ulaşıma açıldı.Kar yağışı ve tipi nedeniyle ekipler, gece, gündüz demeden ulaşımda zorluklarıgiderebilmek amacıyla karla mücadele etmeye devam ediyor.

FEN İŞLERİ VE PARK BAHÇELER EKİPLERİ DE KAR TEMİZLİĞİ YAPIYOR

Merkezde ise Fen İşleri DaireBaşkanlığı’nın karla mücadele ekipleri de Büyükşehir Belediyesi sorumlulukalanındaki ana arterler, cadde ve sokaklarda gece boyu yol temizleme ve tuzlamaçalışmaları yaptı.

Park Bahçeler ve AğaçlandırmaDaire Başkanlığı ekipleri ise kent genelinde yayaların kullandığı kaldırımlarve meydan gibi vatandaşların kullandığı alanlarda kar temizliği yapıyor.Ekiplerin buzlanmayı önlemek amacıyla kar küreme ve temizlik çalışmalarısürüyor.

Merkez ve ilçeler olmak üzere 7 noktada, toplam 125araç ve 273 personel ile çift vardiyalı olarak çalışan BüyükşehirBelediyesi’nin karla mücadele ekipleri, kar yağışının olumsuz etkilerini en azaindirmek ve yollarda trafik akışının açık olması için mücadelesini sürdürüyor.

yorum Yap